Het brood droogt uit na 2-3 dagen. Hoe kan dat? 
Het brood is gemaakt zonder conserveermiddelen. Dat betekent dat het brood langzaam z'n vocht verliest en taaier wordt. Niet getreurd; daar zijn oplossingen voor waardoor je brood zeker een week mee kan gaan. 
Zie ook: "Hoe kan ik brood het beste bewaren"

Hoe kan ik het brood het beste bewaren? 
Er zijn verschillende manieren om brood te bewaren. Belangrijk is dat het kan 'ademen' en tegelijkertijd niet in de open lucht ligt - dan droogt hij sneller uit. Gebruik de meegegeven broodzak, een theedoek en eventueel een broodtrommel. 

Een andere methode is het brood invriezen. Je brood is dan zeker een maand, tot langer houdbaar. Je kunt vooraf al plakken snijden, of je kunt hem in z'n geheel invriezen. Bak hem eventueel daarna nog een keer. Het beste is om dit luchtdicht in te vriezen, maar de broodzak is ook prima. 
Zie ook: "Hoe bak ik brood (opnieuw) af?" en: "Wat te doen met oud brood?"

Hoe bak ik brood (opnieuw) af? 
Zorg dat je brood helemaal ontdooit is en verwarm de oven voor op 180 graden. 
Maak je brood nat onder de kraan (zo wordt de korst niet te hard) en bak het brood tussen de 8 en 15 minuten - tot de gewenste korst. 

Eet smakelijk! Je brood kan gewoon weer opnieuw ingevroren worden. 

Wat doe ik met oud brood?
Nou, nog niet weggooien in ieder geval! Het brood kan je buiten de vriezer zeker 2 weken gebruiken. De vuistregel is: verwarm het brood weer. Maak er tosties van, doe het brood in de oven of pan of maak er toast van. Tosti's en onder de grill leggen is mijn favoriet. Voor de creatieveling kan je Kvas maken, een oost europees drankje van oud brood - in de toekomst te vinden in de bakkerij ;)


Hoe zuiver de producten ook zijn van conserveringsmiddelen, wil je natuurlijk soms gewoon weten wat er in zit. Al dan niet voor allergieën of interesse. Binnenkort komt er op de website een ingredientenlijst van de meestvoorkomende producten. Eerder weten? Check de verpakking, vraag bij het verkooppunt, of stuur me een mail. 
Back to Top